بدون شک توسعه صنعت یکی از مولفههای اصلی پیشرفت کشورها است اما جانمایی آن باید درست انجام شود در غیر اینصورت دیگر آبی برای ادامه زندگی باقی نمیماند از این رو دنیا به این سمت حرکت کرده، در ایران نیز از دو سال پیش استقرار صنایع آب بر در درون سرزمین ممنوع شده است.
گرد و غبار مهمان نه چندان ناخوانده کشور است چون عملکرد نادرست در نحوه مصرف آب و مدیریت منابع آبی آن را به کشور دعوت کرده، حال اگر فکری برای آن نکنیم دودش به چشم خودمان میرود و بنا به گفته برخی مسوولان، عامدانه تمدن هزاران هزار ساله ایران را نابود میکنیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به خارج شدن تعدادی از نیروگاههای برقآبی از مدار و 1300 مگاوات از نیروگاههای حرارتی به علت مشکلات فنی گفت: امروز به دلیل این محدودیتها فاصله میان تولید و مصرف که حدود 66 هزار مگاوات تخمین زده شده، بسیار زیاد خواهد بود.
یک فعال محیط زیست ساخت تونل انتقال آب سد لار را همچون انتقال آب دریای خزر از مصائبی دانست که در اثر حکمرانی شرکت های دولتی بر منبع آب ایران اتفاق می افتد و تهدیدی بر نابودی حوزه آبریز است.
زیست آنلاین:تحقق یک مدل کشت مناسب برای کشاورزی در ایران تنها منوط به افزایش بهره وری در مصرف آب نیست بلکه ضروری است در یک نگاه فرابخشی الگوهای مرتبط با مصرف مواد خوراکی، تجارت خارجی و نیازهای منطقه ای را مد نظر قرار دهیم .با توجه به ساختارها و الگوی سنتی و عدم زیرساختهای مناسب، مسئله هدررفت و بهرهوری آب دو مسئله کلیدی کشاورزی ایران است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه کشورها به خاطر مشکلات آبی به هر نحوی منابع آبی موجود را مدیریت میکنند، خاطرنشان کرد: ما خارج از ضوابط و قوانین جهانی اقدامی را بروی آبهای مشترک نداشتهایم.
مدیرعامل آبفای هرمزگان، از افزایش ظرفیت آب شیرینکنها طی سه سال آینده خبر داد و گفت: بیش از 70 درصد منابع آبی شهرها و روستاهای استان از طریق آب شیرینکنها تامین خواهد شد.
یک پژوهشگر هیدروپلیتیک و دیپلماسی آب معتقد است: «زمانی که به آب همانند یک کالا نگاه شود، برای آن هیچ ارزشی به غیر از ارزش اقتصادی نمیتوان متصور شد. لذا وقتی ارزشهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی آب نادیده گرفته میشود، با بحران آب مواجه میشویم؛ چنانکه نمونهاش را در خوزستان شاهد هستیم.»
خشک شدن تالاب بین المللی هامون علاوه بر بیکاری جمعیت زیادی از بومیان محلی سبب توسعه و گسترش گرد و غبار و کاهش کیفیت هوا و شرایط زندگی در این منطقه شده است.
فاز دوم «طرح ۵۵۰ هزار هکتار» از سوی وزارت نیرو و جهاد کشاورزی در حالی در سال های اخیر کلید خورده که در فاز اول این طرح به دلیل عدم توجه به جنبه های اجتماعی، محیط زیستی و حتی نبود آب کافی و زیرساخت های لازم، چندان با موفقیت همراه نبوده است. یک پژوهشگر آب و محیط زیست میگوید فاز دوم این طرح با انتقاد گسترده متخصصان و کارشناسان و همچنین مخالفت و اعتراض ...
دبیر کارگروه تخصصی توسعه فناوریهای آب، خشکسالی فرسایش و محیط زیست معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری از تعیین ۳ سایت برای اجرای پایلوت مالچهای زیستی خبر داد.
کارون بزرگترین و پرآبترین رودخانه کشور به بلندای ۸۹۰ کیلومتر و تنها رودخانه قابل کشتیرانی ایران بوده که تاکنون طرحهای سدسازی و انتقال آب متعددی روی آن اجرا شده است.
مدیر اسبق طرح جامع آب کشور گفت: نمیتوان وجود طرحهای توسعه ناپایدار منابع آب در ایران را منکر شد. اتفاقا بسیاری از سدهای مخزنی و سایر طرحهای بزرگ توسعه منابع آب کشور، با فشارهای سیاسی نمایندگان مجلس و مسئولین استانی احداث شدهاند که عملکرد آنها به هیچوجه قابل دفاع نیست و مسببِ بسیاری از نابسامانیهای این روزهای کشورند.
بار دیگر خشکسالی شدید سال ۱۴۰۰، همه نگاهها را متوجه بخش آب کرده است. امسال یک سال استثنایی از نظر کمبارشی است. در این شکی نیست، ولی مساله کمآبی و بحرانهای سیاسی، اجتماعی و امنیتی مرتبط با آن اصلا پدیده جدیدی نیست و به یک واقعه بسیار محتمل، البته با شدت و ضعف کم و زیاد در تابستانهای هر سال بسیاری از مناطق ایران تبدیل شده است. سوالی که این روزها ...
تالاب بین المللی گاوخونی که به علت سالها بی آبی و تامین نشدن حقابه، بیابان شده این روزها به محلی برای تخلیه پسماندهای ویژه و لجن های اسیدی نفتی تبدیل شده است.
در نشستی در کلاب هاوس با موضوع چالش انتقال آب بین حوزهای که توسط شبکه تشکلهای محیط زیست و منابع طبیعی برگزار شد ،حاضران در کلاب در مورد دو سوال مطرح شده گفتگو کردند. آیا جغرافیای ایران ناگزیر به انتقال آب است و فواید و مضرات پروژههای انتقال آب در ایران چه هستند
زیست آنلاین: در رابطه با اصلاح قانون توزیع عادلانه آب طی سالهای اخیر اقداماتی در وزارت نیرو انجام شد تا اینكه در سال گذشته و با دستور وزیر محترم نیرو مجددا موضوع بطور جدی در دستور كار قرار گرفت و پس از گذراندن جلسات متعدد با صاحب نظران ، قانون گذاران و متخصصان حوزه آب كشور ، منجر به انتشار شش جلد قانون آب و مستندات آن گردید ولی در طی مسیر كه بایستی ...